RSS feed

Suzanne

Geplaatst op

schelpendames

In de aula zit een meisje. Het is te zeggen: er zitten veel meisjes. Alleen maar meisjes. Maar ik pik er eentje uit: Suzanne. Ze kijkt verstrooid naar de dame op de preekstoel. Een muisgrijze dame. Een pot. Gitzwart, gelijk de ketel.

Gelijk de nacht…waarin je uit je raam klimt. Zo stil als je kan. Gelijk de nacht waarin je belandt in het natte schemerlicht van achterbanken in dure wagens. Suzanne ziet hoe haar tong over de haartjes van een oorlel glijdt. Over de binnenkant van een dij, de tepel boven een kloppend hart. Hoe ze jongetjes opwindt. Wegduwt. Jongetjes, ja dat heb je goed gehoord. Hoe ze jongetjes opwindt. Dat zei ik. En ook hoe de fijne grens tussen macht en angst voor onderwerping haar lijf vult met hypnotisine. Dat bestaat niet. Maar als het zou bestaan, dan zou het haar lijf gevuld hebben.

Beelden van druipend zweet. Kletsende regen. Glimmende zetels. Echo’s van technodrums.

Ze huivert. Haar laatste prooi was een vriend geweest. Verdomde chemie. Ze had hem naar het heilige oord van haar meisjeskamer gelokt. Met lieve grapjes. Toevallige strelingen. Meer had hij niet nodig om zijn schrille remmingen te laten varen. Te hunkeren haar te nemen. Open en bloot.  Haar te bestijgen met zijn roede. Met zijn kleine roede. Zijn jongetjespiemel. Suzanne lachte. Ze lachte met zijn kleine penis. Met zijn haast infantiele pik. Ze had in zijn broekje gegrabbeld en vergeefs gezocht. De verwachtingen waren toch hoog gespannen? Of niet soms? Ze had gegrabbeld, gezocht en haar handpalm had zich tot een steeds smaller vuistje gebald. Haar netjes genagellakte vingers.  Twee stressballen tegen de sleur. Haar ogen dicht. Gekruld kruid komt steeds weer. Ruikt een beetje muf. Motteballen, denkt Suzanne.

Je neemt het natte worstje. Likt het glijmiddel af. Je ogen gericht op de tv. Zout in je mond.

Niet dus. De koningin is boos. Neen, fout. Teleurgesteld. Weer fout. Oppermachtig.  Ze speelt met hem. Drijft hem tot de uiterste lust, de ultieme begeerte.  Stopt. De kleine, roze lolly terug in de wikkel. Het jongetje zucht. Wrijft zich machteloos tegen haar aan. Ondertussen denkt ze aan de film die ze gisteren zag. Over een klein, geil dwergmannetje dat het deed met een normaal meisje. Wat moest het vies zijn om zo’n klein dwergpiemeltje in je kutje te laten verdwijnen. Ze  huivert. Lacht. Voelt dan hoe haar wanhopige prooi zich tegen haar aan trekt.  Hoe haar onderbuik kleverig nat wordt. Hoe de kleine bobbel in zijn broek in een nog kleiner bobbeltje verandert. Hij was gekomen. In zijn broekje.

Later had ze het aan haar vriendinnen verteld. Wat hadden ze gelachen. Gegiecheld. Ze kirden het uit. De bakvissen. Ze zouden hem uitkleden. En plein public. Hem aan de schandpaal binden. Opdat iedereen zijn belachelijke mannelijkheid kon aanschouwen. Ze zouden steeds luider lachen totdat elk greintje trots zijn trillende lijf ontvlucht zou zijn. Ze zouden op zijn kleine lul spugen. Roze strikjes rond zijn ballen knopen. Ze zouden steeds luider lachen. Ze zouden steeds ademstokkender lachen. Roepen. Tieren. Komt dat zien. Komt dat zien!

In de aula zit een meisje. Het is te zeggen: er zitten veel meisjes. Alleen maar meisjes. Maar ik pik er eentje uit: Suzanne. Ze kijkt verstrooid naar de dame op de preekstoel. Slaat haar ogen neer. Verlaat de aula. Een miljoen weerloze slachtoffers staren haar na.

Advertenties

Over Evy Van Eynde

https://evyvaneynde.wordpress.com/

»

 1. Verdemme , wat een tekst , shokerend maar terzelfde tijd ook gevoelig of beter gezegd niet voor gevoelige lezers. Pedofielen zijn niet enkel mannen !Ik wist dit wel , maar ben door jouw tekst toch een beetje van mijn melk.
  Je bent een krak in emoties oproepen !

  Beantwoorden
 2. Tekst die zich niet gemakkelijk liet temmen. Hij/zij lag hier al een tijdje (zeg maar twee jaren). Ben er een paar keer opnieuw aan moeten beginnen om de betekenis eruit te kunnen filteren. En ik wil als schrijver geen thema’s uit de weg gaan als ze zich aanbieden.

  Beantwoorden
 3. schrijf maar wat je denkt dat je schrijven moet; het is gruwelijk maar het zal ergens goed voor zijn dat je dit op papier hebt gezet

  Beantwoorden
  • Het hoeft ook niet over pedofilie te gaan. Er staat nergens hoe oud de meisjes zijn. Of hoe oud de jongens zijn. Maar ik begrijp wel dat de tekst die associatie of betekenis oproept. Het kan echter ook gewoon over ontdekkende pubers gaan.

   Beantwoorden
 4. ik lees het in het geheel niet als een tekst over pedofilie. Ik vind het een ijzersterk verhaal op de rand van de schaduwkant van de mens geschreven. De ‘ik’ komt maar drie keer in de tekst voor. Geen idee wie dat is en het is razend knap dat je daarmee weg komt.
  Tot nu toe gaat het verhaal over de donkere seksuele kant van een pubermeisje. En in onze mannen-cultuur kennen we voornamelijk (of alleen maar) de mannelijke blik op de seksualiteit van meisjes (Lolita voorop). Dat je (in mijn ogen) de oversteek hebt gewaagd, daarvoor alleen verdien je al mijn respec. En dat er dan ook nog zo’n verhaal uitkomt in Evy-stijl… ik maak een diepe buiging voor jou en de inhoud. En van mij mogen er nog meer van deze verhalen komen die de rafelranden opzoeken van onze ziel.

  Beantwoorden
  • Amai, Janine, ik had het zelf niet beter kunnen omschrijven! Inderdaad, ondanks alle seks in de cité, was het beeld van dé vrouw (in de media, in ons hoofd) nooit dichter bij de heilige maagd Maria: We komen vlekkeloos, we worden vlekkeloos bevrucht én we baren vlekkeloos. Helemaal spik & span. Geen vrouwen van vlees en bloed aub. Geen geile moeders, geen nadenkende hoeren. Beetje dankzij het feminisme ook natuurlijk. Waarom zouden we überhaupt geen lustobject mogen zijn? Een vrouw herbergt verschillende personae in zich, net als een man. Tijd om de echte preutsheid te laten varen als je het mij vraagt.

   Beantwoorden
 5. Inderdaad , na het herlezen van de tekst (en dat doe ik vaak bij andere teksten van Evy ook ) , moet ik zeggen dat dit verhaal meerdere kanten op kan (zoals andere teksten van Evy ook ) , maar zo-wie-zo vind ik het een ijzersterk stukje schrijfwerk !!!!

  Beantwoorden
 6. Sterk verhaal, Evy. Mij kwam de bedenking naar boven, hoe wreedaardig een mens kan zijn in zijn drang naar macht en vernietiging, vaak ook om zijn eigen onbenul te maskeren.

  Beantwoorden
  • Merci, Babette. Dat zit er inderdaad ook wel wat in ja. Macht en vernedering. Pubers kunnen hard zijn onder elkaar. Misschien omdat dat dé periode bij uitstek is dat een mens zichzelf ontdekt én bovendien nét dan ook dient te functioneren in een grotendeels niet zelf gekozen groep (school, enz..). Dat is vragen om hiërarchische uitwassen 🙂

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

De Laatste IJsschots

Muziek, film, literatuur, poëzie, theater, podcasts, natuur en media.

Woordzoeker vzw

Muzische, artistieke taaleducatie voor kinderen, jongeren en volwassenen

Het Ontstaan

Hoe de woorden zich bewegen en vorm worden

Kim in de pen blogt

Belevenissen van een maandagskind

Van Mij Naar Jou

Sabine van Deudekom

ben zo terug!

En toen was er...

Niels Hagen, een persoonlijk filosofisch weblog

Over: duurzaamheid, film, kunst, liefde, literatuur, muziek, politiek, sport en wetenschap

Rolf van der Leest

Gebundelde karakters als proviand voor de geest

gedacht & gedicht

en soms wat meer gedicht dan gedacht

pazzidiparole.wordpress.com/

Ann Van Dessel - Erwin Steyaert - Hilde Pinnoo

Lettergoesting in avondland

Over kunst en letters en hun plaats in mijn leven

Fotogedichten van Lenjef

Losse gedachten in woord en beeld gevangen ©

Places Unknown

Dmitrii Lezine's Places Unknown is fine art and travel photography from around the world. Enjoy!

Figments of a DuTchess

not noble, just Dutch

Jonas Bruyneel

Literatuur/Journalistiek/Muziek

LouTerLou, I'm telling you

blogs, columns, life

Loessoep

I'd rather be a verb than a noun

Margo Hermans

Blog what you live; don't live to blog.

Lettersmid

Vindt (de) zin

Goed Gezind

Terug naar de eenvoud

Kluger Hans

Online platform

Waar mijn pen ligt, ben ik thuis

Wherever I lay my pen, that's my home

KING BILLY's REPUBLIC

For whatever it's worth

ilcavallobianco

corri, corri mezza prato

Alowieke

Ik kijk en ik creëer

Stop Shop 2014

we stoppen de shopping waanzin (voor één jaar)

Land of Eden

The golden age of Midgard is coming

Jean Philip De Tender

everything is a story

kribbels uit mijn leven

een kijk in mijn gedachten en de gebeurtenissen uit mijn dagelijks leven, heel gewone dingen, misschien ook wel heel bijzondere......

Taaldacht

Mijmeringen over de aard en wortels van onze taal

Juliecafmeyer's Blog

Just another WordPress.com site

sarahgoodreau

things and not things.

Door Suzanne

De beleving in al haar facetten

Opmerkelijke Manieren

mijn ervaringen als lid van Mensa

akim a.j. willems

pssst...het menu van deze site vind je dààr in het hoekje = = = = = = = = = > > > >

Groove Garden

Adriaan Kuipers

Spiegelingen

Mijn wereld in spiegelbeeld

Kaat Kladdert

Kaat kladdert erop los

Ketogeen... en... Wat ?

Zelfexperiment van ketogeen..... eten ! En ? Hé ? Ja dat !

Leen Huet

Leen Huets blog

%d bloggers liken dit: